Circulaire hub zkt. ziel(en).

Interesse? Vul dit interesseformulier in.

Circulaire hub zkt. ziel(en)

Stadsmakersfonds en Stad Mechelen zoeken heel diverse partijen die mee hun schouders willen zetten onder Impact Factory.

Interesse geprikkeld? Lees dan zeker verder!

Impact Factory?

Impact Factory is hét kennis-, demo- en expertisecentrum in Vlaanderen voor de circulaire economie. Het is een fysieke circulaire hub met sterke lokale verankering waar het potentieel van de sociaal-circulaire economie ten volle tastbaar wordt voor het brede publiek, en waar ondernemers, onderzoekers, dienstverleners, financiers en overheidsinstanties de economie van de toekomst samen vormgeven. 

Impact Factory bouwt een broedplaats uit voor circulaire ideeën en impact ondernemerschap en een ecosysteem van gelijkgestemde ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers, financiers en maatschappelijke organisaties, vanuit een inspirerend programma om circulaire initiatieven te ondersteunen van opstart tot opschaling, en een dienstenloket uitgebouwd voor impact ondernemers.

 

 

We zijn op zoek ... misschien wel naar jou!

Met de start van de verbouwingswerken in het vooruitzicht, gaan we op zoek naar diverse partners die mee hun schouders willen zetten onder de toekomstige invulling en uitbating van Impact Factory

We zoeken naar ruimtegebruikers, investeerders, programmamakers, exploitanten en andere partners. Om samen de inhoud en invulling van deze circulaire bakermat mee vorm te geven. In de bijlage ontdek je alvast onze dromen voor Impact Factory. Help jij ons deze te realiseren?

Want ‘samen’ is het kernwoord voor de toekomst.  We willen samen met onze partners een plek met maatschappelijke meerwaarde creëren. Een uniek samenwerkingsmodel, waarbij wetenschap, ondernemerschap, beleid en het middenveld de handen in elkaar slaan. Impact Factory 1.0 maakt al langer deel uit van de Mechelse circulaire community. Maar voor de definitieve invullingen van het programma van Impact Factory 2.0 willen we een stap verder gaan. We willen onze leerlessen uit de tijdelijke fase combineren met input vanuit deze bevraging en marktverkenning. Zodat de weg naar de toekomst er één is die we samen gevormd hebben. Interesse om mee aan de slag te gaan?

Op hoeveel vragen zeg jij JA?

 

  • Zijn jij of jouw organisatie op zoek naar ruimte: individuele kantoren, ateliers, kleinschalige labo- of maakruimtes, een presentatieplek of een ander soort plek?
  • — Zijn jij of je organisatie bezig met een publiek programma rond circulaire economie? Denk bijvoorbeeld aan workshops met reststromen, een circulaire academie voor professionals of een reeks lezingen / docu’s / … die circulaire economie voor een breed publiek toegankelijk maken.
  • — Zijn jij of je organisatie bezig met de uitbating van werkplekken, eventruimtes of innovatieve horeca-initiatieven
  • — Zijn jij of jouw organisatie bezig met een (semi-)publieke activiteit (bv. fietshersteldienst, fablab, repair café, …) die bijdraagt aan de inhoud van de plek én waarbij de stad Mechelen met hun werking, netwerk en programma rond circulaire economie kan aantakken of ondersteunen? Denk dan bijvoorbeeld aan Sluit de Cirkel, netwerkevent #2800Circulair, …
  • — Zie jij of je organisatie in dit initiatief een opportuniteit om te investeren of sponsoren en vanuit die optiek ook mee na te denken over de invulling van de plek of de naam van je organisatie te verbinden aan deze plek?

 

Is het antwoord op één (of meer) van bovenstaande vragen “ja”? Dan horen wij heel graag hoe we elkaar kunnen versterken. Vul in dat geval zeker het interesseformulier in. Dat vind je even verderop deze pagina.

Via onderstaande links vind je een gedetailleerdere beschrijving van het project, een omschrijving van de ruimtes en de verschillende daaraan gekoppelde formules. Veel hiervan is nog onder voorbehoud omdat de toekomstige invulling en uitbating van het project Impact Factory in samenspraak met de uiteindelijke partners - en dus potentieel ook met jou - nog vele kanten op kan.

In dat kader starten we dan ook een marktverkenning.  Via de vragenlijst polsen we vervolgens graag naar jouw engagement en eventuele vragen.

 

Deze marktverkenning loopt nog even verder. Het zou fantastisch zijn om tegen dan de vragenlijst in te vullen. Voor wie weet wat ie wil en/of zoekt, is de lijst ingevuld op een minuut. Voor wie boordevol ideeën zit, is voldoende plek voorzien om die onze kant uit te sturen.

Op volgende momenten organiseerden we kijkdagen voor alle geïnteresseerden - in Impact Factory zelf (Kardinaal Mercierplein 1, 2800 Mechelen).

• Donderdag 20/07, tussen 17:00 - 20:00
• Vrijdag 25/08, tussen 09:00 - 12:00
• Dinsdag 12/09, tussen 13:00 - 16:00
• Dinsdag 28/11, tussen 18:00 - 21:00

Kon je hier niet bij zijn maar wil je wel een rondleiding in het gebouw en de plannen? Dan kan dat door te mailen naar info@impactfactory.be, of door je interesse door te geven via onderstaand interesseformulier.

 

What’s next?

De komende weken en maanden gaan we intensief aan de slag met de puzzel die we in Impact Factory zullen leggen. I

 

Heb je in de tussentijd vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

 

Vormgeving: Buro Knal / Development: Sitemanager​​​​​​​

Impact Factory is een samenwerking tussen