Website under construction!

Volg ons op sociale media en kom snel meer te weten!

Late Night show ep. 8


2023/03/30

donderdag — 19u00 - 22u30

Late Night show: gratis inspirerende talks

Tijdens deze Late Night show hebben we het over steward-ownership, als alternatief model voor eigenaarschap. In het najaar van 2022 kondigde Patagonia met grote trom aan dat ze een deel van hun aandelen aan "de natuur" gaven. Maar hoe werkt dat nu, de planeet of samenleving mee aandeelhouder maken? Peter & Pieter-Jan nemen ons op 30 maart mee in de diverse wereld van modellen in (gedeeld) eigenaarschap. In hoeverre leidt gedeeld eigenaarschap leidt tot gedeelde verantwoordelijkheid en zelfs meer ethische ondernemingen?

De sprekers

Trividend is een impact investeerder, met een focus op sociale ondernemers en circulaire economie in Vlaanderen. Pieter-Jan Van de Velde is binnen Trividend verantwoordelijk voor het uitbouwen van een extern netwerk, zowel met partnerorganisaties als met potentiële investeerders. In die hoedanigheid vertegenwoordigt Pieter-Jan Trividend in de raad van bestuur van organisaties als fiets-leasing maatschappij Cyclobility, coöperatieve houtskeletbouwer HOTA  en Clean Energy Invest - een investeringsfonds dat rond hernieuwbare energie werkt.

Tweede spreker Peter Depauw is actief bij Strategies and Leaders; een coöperatief strategisch adviesbureau. Binnen S&L ondersteunt hij strategische processen bij bedrijven en organisaties. Door "strategie" zo bevattelijk mogelijk te maken, geeft hij organisaties heel concrete handvaten om mee aan de slag te gaan. De sterke overtuiging dat onze maatschappij klaar is voor een nieuw soort economie is zijn drijfveer. Daarnaast is Peter is een co-houser, e-biker en stuwende kracht achter een lokale burgerbeweging.

Vormgeving: Buro Knal / Development: Sitemanager​​​​​​​

Impact Factory is een samenwerking tussen